videopagina test

Alle - TV - afleveringen van Haagse Dingen 2012

Deel 1 - Presentatie Munira Hauwert. Veegactie Stadsdeel Rustenburg - Oostbroek(bewoners vechten samen tegen de vervuiling), Opendag (Doris Rijkers)Scouts, Aandacht en een knuffel van Stichting Teletrust, Verslag van de tentoonstelling "Retourtje Leiden" in het Haags Openbaar Vervoers Museum 50 jaar zonder Blauwe Tram.


Deel 2 - 4 en 11 Februari. Presentatie Munira Hauwert. Een aantal bekende Hagenaars zetten zich in voor de (AMREF)Flying Doktors, Het Haags Milieu Centrum heeft een manier gevonden om de dak oppervlakte van een kantoorpand te gebruiken voor het milieu, We waren bij een van de vele acties(Stichting Nelis) voor 3 fm. Van de collega's vanuit Scheveningen Een portret over Mevrouw Mos in Scheveningen en een mooie reportage over de diverse soorten klederdrachten, wat zijn de gewoontes en waarom.. we kregen een bijzondere klederdracht demonstratie van de vrijwilligers van Stichting Muzee.


Deel 3 - 18 en 25 februari. Presentatie Munira Hauwert. We waren bij een informatieavond waar gezocht werd naar Zorgvrijwilligers, vrijwilligers die af en toe als de nood hoog is even de taken van een Mantelzorger overneemt, thuis zitten niets te doen!!! nou dan hebben we misschien een leuke hobby voor U wat dacht u van radiografische bestuurde modeltrucks, Onze Hannes bezocht voor zijn buurvrouw de Mantelzorgdag in het Gulden huis.

Deel 4 - 3 en 10 maart. Presentatie Dennis Simonis. Een van onze reporters bezocht het Goed begin gala georganiseerd in de broodfabriek(oude Darling Market), Een verhaal uit de verhalentafel van de bibliotheek aan het Spui, en een reportage van het Stadsdeeljournaal Scheveningen: film een neemt een blik achter de schermen van Vlaggetjesdag en houden we het droog... en verslag over hoge waterstand, moeten we ons zorgen gaan maken...

 

Deel 5 - 17 en 24 maart. Presentatie Munira Hauwert.We waren tegast bij de laatste radiodienst van Henk van Onselen(85 jaar), Henk was 25 jaar geluidtechnicus bij Omroep Rijswijk, een uitgebreid verslag van het Haagse Mantelzorgfestival gehouden in het Nutshuis, Een verhaal/Digitialverhaal deze keer: slagerij van Olphen, En we sluiten af met twee pareltjes uit Kortenbos, Rode Ruud verteld met passie over zijn paarden en een korte wandeling door de kloostertuin aan het Westeinde.


Deel 6 - Presentatie: Munira Hauwert. Onze Hannes ging op zoek naar een leuke hobby deze keer: radiografisch bestuurbare modelboten, een reportage over de rolstoelhocky groep van Haag88, wat te doen met te veel vrije tijd we vroegen het aan de Vrijwilligerscentrale in Escamp..

Deel 7 - Presentatie Dennis Simonis. Met Rinus Koevoets spraken we over zijn jaren op de planken en zijn leven in de muziek, Een digitalverhaal, Onderwatersportvereniging Baracuda organiseerde een open dag voor mensen die interesse hebben om lid te worden van de vereniging.


Deel 8 - Presentatie: Dennis Simonis. De burgemeesters van Den Haag en Rotterdam, Jozias van Aartsen en Ahmed Aboutaleb, verzorgden het avondeten op steunpunt de Haagsche Bluf, een nostalgies (Digitaal verhaal)verhaal.. en als afsluiter een reportage over een van de laatste Rietvlechterijwinkels, van de heer Wigleven, aan de Bierkade. (extra lange versie van deze repo vind u hier>>>>)


Deel 9 - Presentatie Pieter Sekeris. Een interview met Gerard van den IJssel van DHFM wat zijn de toekomstplannen, een kort verslag van een eierenbeurs, omdat versierde eieren niet alleen voor Pasen zijn bedoeld en als afsluiter 4 vrijwilligers van de wijkbus Moerwijk Morgenstond kregen een speldje voor hun jarenlange inzet voor de bus. 

Deel 10 - Presentatie Dennis Simonis. Hannes bezocht een repair café om te kijken of hij iets kon laten repareren daarvoor bezocht hij de stadsboerderij bij hem om de hoek, een digitaal verhaal en als afsluiter een reportage over automobielmuseum Louwman.


Deel 11 - 9 juni Presentatie Pieter Sekeris. Reportage over de Haagse Modulle Groep, waar komt het drinkwater de stad binnen met deze vraag beklomen we de (Dunea)watertoren in Scheveningen en als afsluiter even aandacht voor 2 bekenden die een Lintje kregen...


Deel 12 - 16 juni. Presentatie Pieter Sekeris. Systema is een moderne methode van zelfverdediging die door de Russische elitetroepen en Spetznaz wordt gebruikt. Zeer exclusief en effectief. We bezochten de glasatelier( en lesruimte) van Irene van der Does de Bye..

Deel 13 - Zaterdag 23 juni, Presentatie Pieter Sekeris. Een bezoek aan de Lahntalbahn in de Megastores. Onze Hannes had een interview met zijn idool Paul van Vliet. Het Haags Milieu Centrum organiseerde een wandeling langs de Haagse Beek wij liepen maar een klein stukje mee(af en toe hebben we een stukje gesmokkeld).


Deel 14 - Zaterdag 30 juni, Presentatie Pieter Sekeris. Samen met Pieter bezochten we een repetitieavond van de drumfanfare Klein maar Dapper een fanfare die nu bijna 100 jaar bestaat. En als afsluiter bezochten we het Haagse Bos voor de jaarlijkse Kijk en doe dag..


Deel 15 - Zaterdag 7 juli, presentatie Munira Hauwert. Op deze zaterdag staan we stil bij de geschiedenis van Den Haag met twee onderwerpen die de tijden van toen doen herleven.. Met eerst een Digitaal verhaal van de Bibliotheek Den Haag: Mijn antiekzaak. Dan een uitgebreid verslag van Dag van de Haagse geschiedenis, er waren diverse mogelijkheden om een reis te maken door de geschiedenis wij bezochten het depot van het Haags Gemeente Archief en staan o.a. stil bij de Haagse bijdrage aan het bekende schip Titanic.

Deel 16 - Zaterdag 14 juli, Presentatie Pieter Sekeris. Stichting Nelis geeft jongeren die een wat moeilijke start hebben gemaakt een kans om als glazenwasser aan de slag te gaan, bij een werkgever of als kleine zelfstandige. We waren hier al keertje eerder(hadden nog veel beelden over) het automobielmuseum Louwman Museum.


Deel 17 - Zaterdag 21 juli, presentatie Munira Hauwert. In een van de eerdere afleveringen stonden we al stil bij Systema, nu waren we te gast bij een bijeenkomst van Visio die een bijeenkomst van Systema organiseerde voor mensen met een visuele beperking, Onze Hannes had een gesprek met oud stadsdichter Harry Zevenbergen en als afsluiter een leuke hobby idee slotautoracen bij Slotraceclub Scheveningen….


Deel 18 - Zaterdag 28 juli, presentatie Munira Hauwert. U bent er misschien al aan gewent dat de Randstadrail rond rijd in de stad, maar als je nou slecht te been of een scootmobiel heeft waar moet je dan opletten als je op reis gaat gelukkig zijn er mensen zoals van stichting Voorall,Hannes heeft het soms moeilijk in al die stadsdrukte, misschien is het wat om te gaan wonen in een klooster, Op het vernieuwde boulevard in Scheveningen kwamen een hele verzameling kevers en oude(VW) busjes samen….

Deel 19 - Zaterdag 4 augustus, presentatie Munira Hauwert. Zondag 5 september 2011, was de laatste dag van de tentoonstelling 'Royal Class, vorstelijk reizen'. De tentoonstelling werd op 14 april feestelijk geopend in bijzijn van koningin Beatrix. Voor het eerst in de historie waren twaalf koninklijke rijtuigen van vorstenhuizen uit heel Europa in één tentoonstelling te bezichtigen. Een reportage over deze tentoonstelling van het Spoorwegmuseum in Utrecht. Een film van Pieter Sekeris en Dennis Simonis.


Deel 20 - Zaterdag 11 augustus, presentatie Munira Hauwert. We namen een kijkje achter de schermen van de Tramweg stichting, de TW heeft als doel het bewaren van mobiele verleden(iedere vorm van openbaarvoer), In de duinen van Scheveningen liggen nog heel wat souvenirs van de tweede wereld oorlog, waaronder diverse bunkers, de vrijwilligers van het Atlantikwall Museum beheren een van deze bunkers in de duinen…


Deel 21 - Zaterdag 18 augustus.De BBD Den Haag helpt nu al 20 jaar lang ouderen en mindervaliden die weinig contacten hebben, slecht ter been zijn of zich onveilig voelen met als doel isolement tegen te gaan. De deelnemers worden met de nodige aandacht opgehaald met een busje en er is altijd iemand mee om een arm te geven, de tas te dragen of de rolstoel te duwen, met andere worden aandacht voor de oudere medemens met een klein of zelfs geen pensioentje..

Deel 22 - Zaterdag 25 augustus. In deze laatste aflevering kunt U kijken naar onthulling muurreclame in de Tasmanstraat en kijken we terug naar een paar leuke reportage's vanuit het gehele seizoen met o.a. de tuin van Marjan Vroegop, de draaiorgel van Frans Maas en nog veel meer...


Deel 23 - Zaterdag 1 december: Op de grens van Den Haag/Rijswijk hebben bewoners zondag duizenden bloembollen geplant om de bijen te redden. De krokusbollen moeten een groenstrook vormen langs de Cromvlietkade, waarin bijen voedsel kunnen vinden.  De actie is een initiatief van het Haags Milieucentrum in het kader van het Jaar van de Bij… Een paar maanden geleden bezochten we de tuin van Marjan Vroepop hoe staat deze tuin er nu bij… En als afsluiter een speciale Sinterklaas bijdrage vanuit het Haagse Stadhuis. Waar het Pietjes Circus laat zien wat er allemaal gebeurt achter de schermen bij het pakjes sorteren… en zingen we mee met de kinderen in de zaal en het Haags Matrozenkoor…


Deel 24 - Zaterdag 8 December: In deze aflevering hebben we drie onderwerpen, De eerste is de mooie Franse auto verzameling van Claus, gaan we uitwaaien op Scheveningen tijdens het vliegerfestival en als laatste staan we stil bij het 20 jarig bestaan van stichting Paard Klep en Co…

Deel 25 - Zaterdag 15 december: Een verslag van de vrijwilligersmarkt gehouden in Laak, bezochten we een nieuwe praktijkopleiding en sluiten we af met een Poolse Kerstmarkt.........


Deel 26 - 22 december: In deze aflevering hebben we drie onderwerpen, Mijn Den Haag is een project van het Haagse Historisch Museum waar Hagenaars en Hagenezen hun trotste bezit konden laten zien en fotograferen voor de volgende generatie, de nieuwe Haagse tram, een verborgen tuin aan de Stille Bierkade en als afsluiter een verzameling bootjes… 


Deel 27 - 29 december: Een verslag van de A Meezing Kerstfeest gehouden in de Grote Kerk van Den Haag. Een kleine 600 senioren werden op deze dag door de BBD even muzikaal in de watten gelegd. Onze reporters Sabrina Hart, Mike Bolink en Dennis Simonis maakte hiervan een verslag. De koren HagaSonare en Hagacantare brachten bekende koorwerken en kerstliederen o.l.v. Danny Nooteboom m.m.v. het Pierre d'Or Koperensemble, Marijke Groenendaal - sopraan en Aart de Kort - orgel. De middag werd afgesloten met een kopje erwtensoep met roggebrood voor iedereen. Deze dag werd mogelijk gemaakt door vele sponsors (Gemeente Den Haag, Fonds 1818, RCOAK, Stichting Levi Lassen, Gravin van Bylandtstichting, Debman Foundation, Willem van Heckfonds, Gemengd Koor HagaSonare, Philharmonisch koor Hagacantare en Boodschappen Begeleidingsdienst)........

5 Januari 2013: In deze aflevering hebben we drie onderwerpen, een Draaiorgel met Bollywoodmuziek, wat zijn zwoebels en als afsluiter Opa en oma's op school…