Alle - TV - afleveringen van Haagse Dingen 2013

Het laden van de uitzendingen kan soms even duren dus geduld a.u.b.

Haagse Dingen aflevering zaterdag 28 december Haagse Dingen sluit het jaar 2013 af met een half uur durend verslag van het A meezing kerst van de Boodschappen Begeleidings Dienst gehouden in de Grote Kerk. 

Een groep van 600 senioren werden op deze dag door de BBD(De Boodschappen Begeleidings Dienst) even muzikaal in de watten gelegd. Onze reportersteam Hans Ruitenberg, Michel Streur en Dennis Simonis maakte hiervan een verslag.

Haagse Dingen aflevering zaterdag 21 december - Wij gingen samen met wat raadsleden van de Haagse gemeenteraad op pad met stichting Voorall(Wat betekend het om met een scootmobiel of rollator door de stad te gaan).

Wij bezochten een presentatie van de Boodschappen Begeleidings Dienst. Daarna bekijken we de prachtige schilderijen van Anneloes Groot en we sluiten af met een liedje van Dennis Wijmer.

Haagse Dingen aflevering zaterdag 14 december Het wijkpoppentheater Koos & Kleppie Konténâh geeft gratis voorstellingen voor kinderen op diverse uitgekozen pleinen. Je herkent het poppentheater direct aan de (zee)container.

We sluiten af met KookGym, een samenwerking tussen ouderen en  vrijwilligers: samen boodschappen doen en een gezonde maaltijd bereiden. Ook leren de ouderen op welke manier zij kunnen werken aan hun conditie door dagelijks eenvoudige bewegingsoefeningen te doen.

Haagse Dingen aflevering zaterdag 7 december - Op zaterdag 12 oktober 2013 gooide Omroep West haar deuren wagenwijd open voor iedereen die nieuwsgierig is hoe radioprogramma’s worden gemaakt. Tijdens de open dag van het Haags Dierencentrum was iedereen welkom om op een ludieke wijze kennis te maken met al de activiteiten van het Dierencentrum.

Als extraatje een reportage over 2 kunstenaars van de Kunstpost, waarvan de een laat zien wat je kunt doen met zwerfhandschoenen en de ander haar trots toont: het maken van glas in lood.

Haagse Dingen aflevering zaterdag 30 november Een expositie over de Indo-Europeanen,  Nederlanders met een Indonesische vader of moeder, die tijdens de Tweede Wereldoorlog in Indonesië buiten de kampen verbleven. Wethouder Rabin Baldewsingh heeft de nieuwe radiostudio van Den Haag FM geopend. De lokale Haagse zender is verhuisd van de Calandstraat naar het terrein van Omroep West aan de Laan van ’s-Gravenmade.

Tot slot een tentoonstelling met de titel "Rails in Loosduinen".

Haagse Dingen aflevering zaterdag 23 november Een reportage over het Het Pageshuis. Dit pand werd in 1625 gebouwd. Het was toen de verblijfplaats van de kanongieter van 's-Gravenhage, Willem Wegewaert, die met zijn gezin op de Lange Voorhout 6 woonde, naast de Kloosterkerk. Zij trokken omstreeks 1626 officieel in dit pand.

We sluiten af met een verslag van de open dag van het Hofstads Jeugd Orkest.

Haagse Dingen aflevering zaterdag 16 november Alweer 11 jaar geleden in 2002 overleed de Haagse kunstenaar Jan de Leef op veel te jonge leeftijd. Tot het overlijden van Jan werkten de broers Jan en Frans de Leef samen als zeer Haags kunstenaarsduo. Wij filmden de expositie van hun zeefdrukken. Scouting groep Sint Joris Groep 5 hield onlangs een open dag waar jong en oud konden komen kijken wat de scouts van tegenwoordig allemaal doen. We sluiten af met “De Binckhorst in Beweging” waarin aandacht besteed wordt aan de geschiedenis en het erfgoed van dit bedrijventerrein.

Haagse Dingen aflevering zaterdag 9 november - Onze reporters Ineke Dijkstra en Dennis Simonis liepen afgelopen maanden diverse Parelroutes door de stad. Een paar van die Haagse Parels laten wij u nu zien, met deze keer: oude auto's samen op een parkeerpleintje en de geschilderde iconen van Tineke Meeuwisse. Onze tenen werden gelezen door Karin Kluijtmans, verder het bijzonder werk van Els Maasson, de keramiek van Bert Paulus van Pauwvliet en sluiten we af met een glaasje bij Van Kleef...

Haagse Dingen aflevering zaterdag 2 november - Wij bezochten een wijkfeest en presentatie in Leyenburg in het kader van Het Buurthuis van de Toekomst, gevolgd door een filmpje die wij kregen van CIDITV over de van Ostade hofjes in de Schilderswijk, en sluiten we af met een aflevering van Miniatuurtreintjes in Rijswijk..

Haagse Dingen aflevering zaterdag 26 oktober - Onze reporters Ineke Dijkstra en Dennis Simonis liepen afgelopen maanden diverse Parelsroutes door de stad mee. Een paar van die Haagse Parels laten wij u nu zien, met deze keer: Hofje van Wouw, Marjolijn Delahey, een glas in lood workshop van Eileen Keasberry, Jeu de Boules, kunst van Eddie Crothers en sluiten we af met het werk van Anja de Roos...

Haagse Dingen aflevering zaterdag 19 oktober - Onze reporters Sabrina Hart en Pieter Sekeris bezochten de (Jubileum) Open Dag van de Egelopvang in Den Haag en maakten daarvan deze reportage.

Haagse Dingen aflevering zaterdag 12 oktober - Een van onze reporters maakte een special over de Haagse Beiaardier Gijsbert Kok. Daarvoor overwon hij zijn hoogtevrees en beklom Grote Kerk in de Torenstraat.

En als extraatje een aflevering van de miniwereld van treinen.

Haagse Dingen aflevering zaterdag 28 september - Kunstenaar Theo Jansen maakt bijzondere wezens van lege flessen en pvc-buizen, welke eenmaal in de wind geplaatst, tot leven lijken te komen en gaan wandelen over het strand.

Ook waren we te gast bij de officiële start van de stichting Joods Erfgoed Den Haag en als afsluiter een muziekclipje gemaakt door Hans Ruitenberg “Sofie”

Haagse Dingen aflevering zaterdag 21 september - In deze aflevering een uitgebreid verslag van het Varend Corso 2013, gehouden in het Westland.

Vele prachtig versierde scheepjes en schuiten passeerde onze camera's op en langs de waterkant. Deze uitzending is ook uitgezonden in zendtijd van het Senioren Journaal op Info Thuis.

Haagse Dingen aflevering zaterdag 14 september - Een samenvatting gemaakt door Ineke Dijkstra, Michel Streur en Dennis Simonis, van ons bezoek aan het jaarlijks terugkerende (Escamp)festival gehouden rondom de Leyweg...

Een speciale extra lange editie vind u hier...>>>>>>>

Haagse Dingen aflevering zaterdag 7 september - In deze aflevering hebben we twee onderwerpen die met de geschiedenis van Den Haag te maken hebben.

Allereerst de onthulling van een plaquette bij het geboortehuis van Louis Couperus en daarna een reportage over De Tempel, die wij maakten tijdens de dag van de Architectuur...

Haagse Dingen aflevering zaterdag 31 augustus - We zijn te gast bij De Kinderwerkplaats, een plek waar kinderen kunnen knutselen, timmeren, zagen, schilderen enz.

We besteden ook aandacht aan de Vredesloop Den Haag en we sluiten af met een bezoek aan de kleinste bibliotheek van Den Haag die permanent te zien is bij Museum Meermanno (Museum van het boek)....

Haagse Dingen aflevering zaterdag 24 augustus - Een van onze reporters bezocht de Open Dag van onze collega’s van Radio Midvliet, zaaiden we een vliegroute voor de bijen samen met Geert van Poelgeest van het Haags Milieucentrum en sluiten we af met een kort verslag van de feestavond van het Haags Gemeentemuseum georganiseerd voor allen die deel wilden uitmaken van deze avond....

Haagse Dingen aflevering zaterdag 17 augustus Vakantieaflevering (4) een van onze cameramensen was te gast tijdens het Plein tot plein festival in Wateringse Veld.

Tijdens dit festival was er naast de vele demonstraties ruimte voor een veld loop voor het goede doel.    

Haagse Dingen aflevering zaterdag 10 augustus - Vakantieaflevering (3) een van onze cameramensen was te gast in Laak voor het wijkfeest en maakte daarvan het volgende verslag.

Met optredens van het koor de Laakbloeiers onder de muzikale leiding van Pim Roos, veel jong talent trad ook op.

Haagse Dingen aflevering zaterdag 3 augustus Vakantieaflevering (2) Onze reporter was te gast bij de Elektrische en Supercar Rally op het Spuiplein. De deelnemers stonden te glimmen en op te laden in zon. Voor iedereen was er genoeg te zien en te proberen.

En als afsluiter: Bezochten we ook de vrijwilligersmarkt gehouden in Scheveningen een kort verslagje....

Haagse Dingen aflevering zaterdag 27 juli - Vakantieaflevering (1) Sommige dingen stonden al een hele tijd op ons verlanglijstje om naar toe te gaan.

Michel Streur en Dennis Simonis bezochten daar voor Sea Life en maakte daarvan een special. Een blik achter de schermen van Sea Life Scheveningen...

Haagse Dingen aflevering zaterdag 20 juli - Een van onze reporters bezocht de werkplaats van Pieter van Aken en sprak daar tussen de orgels met hem over het vak van Draaiorgelman.

Hoe hij ooit begonnen is en wat zijn motivaties is om al die draaiorgels draaide te houden is. Een duik in het verleden van de draaiorgel de 3 jantjes.

Haagse Dingen aflevering zaterdag 13 juli - Een van onze reporters bezocht de open dag van Koninklijke Schietvereniging Oranje Nassau in Scheveningen daar werden we met open armen ontvangen en werd met passie vertelt over de schietsport, de diverse disciplines die er zijn en ook bijzonder bekijken we replica's van een paar pistolen en geweren van een ver vervlogen tijd.

Haagse Dingen aflevering zaterdag 6 juli - De vraag: wat wil je voor je verjaardag? Het antwoord: een olifant! En dat dan vele jaren. Zo loopt het uit de hand. Het resultaat: een mooie verzameling olifanten, die je dan heel goed kan tonen in de etalage van een voormalige winkel. De verzameling is dus iedere dag te bewonderen. 

Op zondag bezochten onze reporters Hans en Dennis, Voorburg voor het Oldtimers festival en maakte deze extra lange bijdrage...

Bekijk hier de uitzendingen van januari tot Juni 2013

2011

2012

2013

2014

Nostalgie

Nog veel meer...

You Tube kanaal