uitzending2011.htm

Nou hieronder staan ze dan, alle televisie afleveringen van Haagse Dingen seizoen 2011

Inhoud deel 1

Presentatie: Hans Ruitenberg. In de eerste aflevering hebben we diverse filmpjes uit het archief gebruikt om een programma mee te maken. De eerste nieuwe (test/proef)opname was "Missen we ons oude trouwe gulden nog wel" dan een reportage over bijzondere zandsculpturen op het Buitenhof. In het 2de gedeelte: De restauratie van oude muurreclames en schapenscheren, bij de stadsboerderij "de Woelige Stal"in Transvaal. In het laatste gedeelte, waar komt toch de term verkeerd verbonden vandaan? Een van onze reporters, Pieter Sekeris vroeg het aan: Janneke Hermans, Conservator van het Museum Voor Communicatie in de Zeestraat.

Inhoud deel 2

Presentatie: Sabrina Hart. Bewoners Escamp bezochten gratis een feestelijk avondopenstelling van het Haags Gemeente Museum, Het educatieschip MS Watervlo, was te gast in Den Haag. Bezoek Haags Gemeente Museum. Een kijkje in het Depo van het Museum voor Communicatie, Koos Havelaar (conservator) laat ons drie bijzondere dingen uit het depo zien. Een kort verslag van de opendag van het Koninklijke Conservatorium. Als afsluiter het derde en laatste deel van ons bezoek aan het Haags Gemeente Museum.

Inhoud deel 3

Presentatie: Dennis Simonis. We beginnen met zwemmen bij stichting Kameleon. Hoe is het nou om te wonen in een hofje. Als je slecht ter been bent is het doen van boodschappen niet altijd makkelijk, stichting Voorall had op de dag van de vrijwilligers, een grote groep van hun testteams uitgenodigd om het centrum van Den Haag eens onder de loep te nemen. Albert de modewinkel in de Torenstraat is inmiddels overgenomen. De vorige eigenaars namen na 31 jaar met pijn en moeite afscheid van deze toch wel bijzondere winkel, waar de tijd nog even stil stond.

Inhoud deel 4

Presentatie: Pieter Sekeris. Elise Mutsaers, verteld het een en ander over haar vak. Laat ons wat beelden zien van oude (film)reportages welke zij, bekijkt en onderzoekt of deze films bijzonder genoeg zijn om bewaard te worden. In het 2de gedeelte: Onze Hannes heeft voor ons een film gemaakt over de Elfstedentocht? In het 3de gedeelte, laat kunstenares Marleen van Lanen diverse manieren van schilderen zien. En we sluiten af met Geert van Poelgeest van het Haags Milieucentrum die verteld over het nut van bewust tuinieren.

Inhoud deel 5

Presentatie: Hans Ruitenberg. In onze speciale vakantieaflevering kunt u kijken naar een verzameling reportages. We beginnen met een leuke hobby, in deze aflevering gaat het over de (trein) modelen van de Nederlandse spoorwegen gemaakt van Lego. Een reportage van Hannes over het vernieuwde Haags Openbaar Vervoers Museum. Hoe laat je jongeren kennismaken met klassieke muziek(optreden in het Haagse Kloosterkerk) en een oude reportage uit ons videoarchief een filmpje uit (eind 1990, een proeffilmpje) "Vliegerfeest Scheveningen".


Inhoud deel 6

Presentatie: Dennis Simonis. In de eerste nieuwe aflevering na onze vakantie kunt u kijken naar: Drie Haagse Parels uit Kortenbos(oude auto's/Bulgaarse Kerk/Muzicale Kunst van Peter van Loon), Een stadsspeld voor Jeffry Bonnet. Een verslag van Sabrina Hart over de activiteiten/uitstapjes van de Haagse Museumbus, bewoners van Waterhof bezochten met de Museumbus, museum "Muzee Scheveningen", dit uitstapje was georganiseerd voor het 5 jarige bestaan van Waterhof.

Inhoud deel 7

Presentatie: Munira Hauwert. Onze Hannes bezocht de 55+ beurs in het Atrium van het Haagse Stadhuis en Sabrina Hart bezocht de afscheidsreceptie van Wim Duiveman in het Venduehuis. Een nijlgans legt een ei hoog in een boom, Wat gebeurt er tijdens de bijeenkomsten van het Haags Milieucafe en een stukje van de opendag van Academie van beeldende kunsten.

Inhoud deel 8

Presentatie: Munira Hauwert. De draaiorgel van Frans Maas(op de 2de verdieping van zijn flatje), De groene stadstuin van Marjan Vroegop. Een oproep voor oud Schilderswijkers, 3 Haagse parels uit Kortenbos(Meubelmaker, Moesman, een kijkje in het Spaanse hof en de groene verzameling van familie van Spijk) "Pop up" een bijzondere tentoonstelling van het Huis van het boek, Museum Meermanno, over de diverse vormen van Pop up

Inhoud deel 9

Presentatie: Munira Hauwert. o.a. De Puch verzameling van Leo van Zijl, Achter de schermen bij de voorstelling "Lang en gelukkig". Een wandeling door de mooie stadstuin "Emma's hof", Mijn Den Haag Winkelt een tentoonstelling en stadswandeling van het Haags Historisch Museum, Koos Havelaar laat iets van deze wandeling zien...

Inhoud deel 10

Presentatie: Munira Hauwert. Wat is een Prokkel?, ROC Mondriaan vertroeteld de vrijwilligers van de Haagse kindertelefoon, repo over het kleine(hebbe dingetjes) winkeltje Loose in de Papestraat (gaat eind 2011 sluiten)... Reportage over gitaarbouwer Peer Dellen, Haagse Parels uit Stadsdeel Kortenbos (deel 3), 1. Gerri Savelberg Figuurzagen, 2. De groene parel van Kortenbos, 3. Hennie & Bert Twee ‘creatievelingen’, Simone Maria Ten Bosch, Geborduurde verhalen.

Hiernaast een verzameling uitzendingen en dergelijke.


Het laden kan soms even wat duren..

Inhoud deel 11 & 12

Presentatie: Munira Hauwert. Optocht Sinterklaas rondom de Grote kerk, met Jeffry Bonnet naar Omroep MAX(Tineke) en als afsluiter een bezoek aan de voorstelling Papa Pia in het nieuwe Laaktheater. Speciale muzicale afsluiting van 2011 met een kort verslag van het jubileumoptreden(5 jarig bestaan) van Sintiromarus.