Niet weg gooien actie Museon

Op vrijdag 3 mei vroeg het Museon aandacht voor het erfgoed van de Tweede Wereldoorlog met de actie “Niet weggooien!”.

Medewerkers van het Museon waren tot 17.00 uur beschikbaar in het museum om door het publiek meegebrachte voorwerpen uit de Tweede Wereldoorlog te bekijken, vragen te beantwoorden en advies te geven over een eventuele schenking aan een museum of archief. 

Het doel van de actie “Niet weggooien” is om voorwerpen en documenten uit de oorlogsjaren te bewaren voor de toekomst. Nog altijd duiken namelijk bijzondere objecten uit de Tweede Wereldoorlog op.

Soms bij een verhuizing, soms bij de verbouwing van een woning of zomaar bij het opruimen van een zolder.

Tijdens ons bezoek spraken we met een aantal de bezoekers en mochten we even kijken in het depot naar de verzameling die het museum in de jaren heeft opgebouwd.  Nu is deze actie voorbij maar komen er vast nog attributen boven tafel…heeft u nu ook nog dingen waarvan u niet weet wat u er mee moet doen dan is een bezoekje aan het Museon een handige oplossing.. Ook als u later wilt dat uw verzamelstuk bewaard word dan is er de mogelijkheid om een Museumcodicil in te vullen zodat als u er niet meer bent de spullen toch bewaard kan worden voor de geschiedenis… Meer informatie is te vinden op www.actienietweggooien.nl De actie “Niet Weggooien!” is een initiatief van een aantal musea, archieven en instellingen die zich met de Tweede Wereldoorlog bezighouden.

2011

2012

2013

2014

Nostalgie

Nog veel meer...

You Tube kanaal