Vlinders aan de Vliet, Tropische Vlindertuin

Ooit in de jungle geweest?
Vlinders aan de Vliet is de Nederlandse jungle-vlindertuin met honderden vlinders, vele vogeltjes, vissen, schildpadden, kwartels, reptielen, etc. Beleef samen met de kinderen de spannende jungle paden. Geniet en leer tegelijkertijd alles over vlinders en de geheimen van de jungle! Een lust voor het oog en andere zintuigen.

 
Het hoofdpad door de tuin is zeer goed doorgangbaar, ook voor rolstoelen/ kinderwagens. Avonturiers kunnen hun hart ophalen op de spannende jungle- en rivier- paadjes. Er zijn zelfs aquaria, hagedissen, diverse soorten vogels enz. 
 
Het is te zien dat deze jungletuin met veel passie is opgezet. Elke keer weer een verrassing als je er doorheen struint. Naast honderden vlinders ook veel andere tropische beesten. Erg leerzaam dankzij veel informatie op de borden.  We waanden ons in een sprookje, en dan de enthousiaste medewerkers, we hebben volop voorlichting gehad van hen.
 
 
De kas is aangelegd als een echt stukje wildernis, waar meer dan 10.000 planten in allerlei soorten en maten weelderig groeien en bloeien. Zo zie je de Lotusbloem, die bloeit, orchideeŽn, bananen en de Strelitzia of paradijsvogelbloem. Er vliegen vogeltjes rond zoals zebravinken en kanaries. In de vijvers zwemmen eenden, vissen, guppies en schildpadden.
 
 
Het vlinderparadijs groeit inmiddels uit zijn kleine kas en de hoop is dan ook om binnenkort naar hun nieuwe onderkomen te mogen verhuizen.
 

Gemiddeld, vliegen er zoín 40 soorten vlinders rond, in totaal wel 1000 exemplaren. Uiteraard verschilt dat van dag tot dag. Sommige vlinders leven slechts gedurende korte tijd. Soorten die tegen kunt komen, zijn onder meer de Madagascarkomeetstaartmot, de Atlasvlinders, de Passiebloevlinder en de uilvlinder. Ook zijn hier een aantal terraria opgesteld met onder meer hagedissen en pijlgifkikkers en er zijn een aantal zeeaquaria opgesteld.
 

2011

2012

2013

2014

Nostalgie

Nog veel meer...

You Tube kanaal