Uit de oude doos

Nieuwe voertuigen

Retourtje leiden

Al 50 jaar zonder de blauwe tram

Een romantisch videoverslag van de eerste opendag van de tentoonstelling "Retourtje Leiden" in de remise van het Haags Openbaar Vervoer Museum.

Aanleiding voor deze manifestatie, bestaande uit een tentoonstelling en een materieelshow, is het feit dat een halve eeuw geleden het doek viel voor de twee interlokale tramlijnen tussen Den Haag en Leiden, die de verbinding vormden tussen de Hofstad en de Sleutelstad.

Met de Blauwe Tram van de NZH kon men tot in het najaar 1961 een retourtje Leiden maken via Voorburg, Leidschendam en Voorschoten of met de Gele Tram van de HTM via Wassenaar.
www.hovm.nl of op www.retourtjeleiden.nl

In het videoachief van Haagse Dingen hebben we van en oude kennis (Annie Jansen) een aantal oude filmbeelden.

En omdat het in november precies 50 jaar geleden is dat de Blauwe en gele tram met pensoen ging lijkt het ons wel leuk om het een en ander te laten zien van de tijd met die blauwe tram...

Annie Jansen was 20 jaar lang bij het Haags Openbaar Vervoer Museum de dame achter de koffie...

Het bijzondere was ook dat Annie samen met haar broer, de trams uit de regio op de film hebben verzameld.

Nieuwe start HOVM

Tramact voor de dierenbescherming

Begeleiding Randstadrail

Filmbeelden van Annie Jansen

Stoomfeest Haaksbergen

Modelbouwwinkel Schoenmakers 

Deze opnames zijn al wat jaartjes geleden gemaakt(ongeveer 10 jaar geleden). Toen ik vrijwilliger was bij het Seniorenjournaal ging ik met een camera mee op pad met het Haags Bus Museum.

In die jaren had het museum bijna iedere week wel een bijzondere uitstapje zoals deze stoomdag...

In alle vroegte gingen we dan met een groepje oude bussen van het museum naar Haaksbergen. Tijdens deze dag kijk je dan je letterlijk je ogen uit... oude auto's, bussen, motoren, tractoren... en natuurlijk die grote treinen uit weleer....

Verder in het seizoen zal ik nog wat oude reportages op de site plaatsen die nog steeds de moeite waard zijn om naar te kijken...

Hierbij een van de afleveringen van Mijn Schilderswijk..(Proefversie). In deze lange versie(zal op tv gehalveerd worden, en er moet nog een jingel en dergelijke worden toegevoegd)gaan we terug naar 2005 de laatste weken van de winkel van W.E. Schoenmakers... In de Van der Vennestraat 19.. Een winkel waar ik graag kwam... om te kijken wat er nu weer voor mooie modelen er te zien waren... van auto's tot die mooie Haagse trammodelen...

Deze reportage heb ik toen samen gemaakt met Hans Ruitenberg.... dus als u van trammetjes en dergelijke houd is dit echt een filmpje voor u...

Dhr. Schoenmakers is nog steeds actief vanuit zijn garage in Voorschoten...

Haagse trammetjes in het klein

Royal Class, Vorstelijk reizen

De Haagse Module Groep exposeerd met een HO modulebaan van 14 x 1,80 meter. Er wordt gereden met Nederlandse treinen en Haags trammaterieel. Ook het Faller car System is aanwezig op de baan. De echte blikvanger is het model van Station Hollands Spoor.

Zoals de naam al aangeeft is de Haagse Module Groep uit Den Haag, een vereniging van spoorweghobbyisten uit Den Haag en omgeving. De kosten van de baan en het onderhoud van de modulebaan worden gefinancierd uit de opbrengst van de optredens op tentoon-stellingen en beurzen in binnen en buitenland.In februari 1986 zag de Haagse Module Groep het levenslicht. Inmiddels, 26 jaar en meer dan 100 optredens later, zijn wij toe aan onze vierde modulebaan. Deze is inmiddels in aanbouw en zal geheel digitaal bestuurd worden.

Ruim 150.000 bezoekers bezochten de afgelopen maanden de tentoonstelling ‘Royal Class, vorstelijk reizen’ in Het Spoorwegmuseum. Tijdens de tentoonstelling waren in totaal twaalf koninklijke treinen te zien. De rijtuigen zijn inmiddels weer terug naar de bruikleengevers.

Unieke tentoonstelling
Zondag 5 september 2011 was de laatste dag van de tentoonstelling
‘Royal Class, vorstelijk reizen’. De tentoonstelling werd op 14 april feestelijk geopend in bijzijn van koningin Beatrix. Voor het eerst in de historie waren twaalf koninklijke rijtuigen van vorstenhuizen uit heel Europa in één tentoonstelling te bezichtigen. Een bijzondere film van onze Pieter Sekeris en Dennis Simonis.

 

2011

2012

2013

2014

Nostalgie

Nog veel meer...

You Tube kanaal