Haags Bus Museum viert 35 jarig bestaan

 

Op zondag 15 juni hield het Haags Bus Museum een open dag in haar locatie aan de Binckhorstlaan 215C te Den Haag. De locatie, normaal alleen in gebruik voor het stallen van museumbussen, was deze dag speciaal open om het publiek kennis te laten maken met de rijke bus geschiedenis in de Haagse regio.

In 1979 startte het Haags Bus Museum met het bewaren van haar eerste museum bus, de Kromhout 327. Het bewaren van de 327 was het startsein voor een omvangrijke collectie van twintig bussen, die samen de herinnering aan de Haagse bus historie levend houden.

Het Haags Bus Museum is in 1979 gestart en stelt zich ten doel om de historie van het busvervoer in de Haagse regio levend te houden, onder andere door middel van het bewaren en rijdend houden van diverse typen bussen. De oudste bus dateert uit 1943, de jongste uit 2001. De diverse bussen worden onderhouden door enthousiaste vrijwilligers.

In 1989 opende het Haags Openbaar Vervoermuseum aan de Parallelweg haar deuren. In het HOVM is vanwege de beperkte ruimte een wisselend deel van onze collectie historische bussen te zien, daarnaast worden er elke zondag dat het museum geopend is, ritten met historische bussen en trams gereden.

Het Haags Bus Museum wil dit jubileum niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Daarom werd een open dag georganiseerd waarbij ook volop aandacht wordt geschonken aan een ander jubileum: 90 jaar busvervoer van de HTM. Tijdens de open dag kunnen bezoekers de collectie aan bussen bewonderen, mee gaan met één van de speciale rondritten, de tentoonstelling over 90 jaar busvervoer van HTM bekijken, of op de markt met allerlei spullen op het gebied van openbaar vervoer een leuke souvenir aanschaffen. Ook andere museum bus clubs uit het land waren te gast. www.haagsbusmuseum.nl

 

 

Filmpjes uit het archief....

 

2011

2012

2013

2014

Nostalgie

Nog veel meer...

You Tube kanaal