Open dag KABK
 
De Open Dag van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten is een mooie gelegenheid voor aankomende studenten om docenten, studenten, alumni en medewerkers van de academie te ontmoeten en vragen te stellen.
Samonda biljart in oud stadsdeelkantoor Escamp
De Stichting 's-Gravenhaags Biljartcentrum SAMONDA is opgericht in 1972 door het bestuur van District Den Haag van de Koninklijke Nederlandse Biljartbond. In de georganiseerde biljartwereld was er een tekort aan mogelijke speellokalen. Met medewerking van Gemeente Den Haag kwam Samonda (Kegelen, Biljarten en Sportzaal) tot stand. In 1985 vond verhuizing plaats naar de Mr P.D. Fortuynweg in het Haagse Zuiderpark. (Tekstbron; website Samonda)

Ook leuk om te zien......

Watertoren Scheveningen

In de duinen bij Scheveningen, ter hoogte van de Pompstationsweg, staat een oude watertoren. De toren is in 1874 gebouwd voor het winnen van drinkwater uit de duinen.

Toen ontdekt werd dat duinen water filteren, zijn meteen alle plannen voor de aanleg van wegen en huizen stop gezet. Hierdoor zijn de duinen goed behouden gebleven. Toch heeft waterwinning het duingebied ook veranderd.

Burgemeesters van Aartsen en Aboutaleb koken samen voor de bewoners van Haagsche Bluf

Op vrijdagmiddag, verzorgden de burgemeesters van Den Haag en Rotterdam, Jozias van Aartsen en Ahmed Aboutaleb, het avondeten op steunpunt de Haagsche Bluf. Dit initiatief vond plaats in het kader van het vrijwilligersproject WorkMate: een Rotterdams initiatief uit 2005 dat in 2011 naar Den Haag is overgewaaid.

Voor het inlaten van rivierwater kwamen infiltratieplassen in de duinen. Deze moesten uitdroging van de duinen voorkomen. De monumentale watertoren, met haar gedecoreerde boogramen en statige pilaren, is een paar jaar geleden gerestaureerd en staat er weer schitterend bij. De toren wordt nog steeds gebruikt en is niet geopend voor het publiek. Pieter en Dennis beklommen de toren en maakte de volgende repotage.. Met dank aan: www.dunea.nl

Het was een bijzonder geslaagd bezoek waarbij door beide burgemeesters benadrukten hoe prettig en zinvol het is om als vrijwiliger iets voor anderen te kunnen betekenen. Ze gaven aan zich in de toekomst zeker nog eens beschikbaar te stellen voor een WorkMate-project en zij zullen ook hun ambtenaren stimuleren om als vrijwilliger voor WorkMate aan de slag te gaan. Onze reporters Pieter en Dennis waren aanwezig en maakte daarvan de volgende repo...

Nog een paar leuke filmpjes uit ons archief...