Defilé 200 jaar Prinsjesdag

Het internationale Defilé ter gelegenheid van 200 jaar Prinsjesdag met Cavalerie uit Nederland, Groot-Brittannië, Frankrijk, België, Duitsland en de Verenigde Staten, een spectaculaire demonstratie van de Saluutbatterij Gele Rijders en een optreden van de Marinierskapel der Koninklijke Marine.

200 jaar Prinsjesdag

Op 16 september is het voor de 200ste keer Prinsjesdag... Een paar jaartjes geleden toen ik nog bij het Seniorenjournaal zat maakte ik met een collega(Guus Richter)een portret van de Eren escorte cavalerie, wat gebeurt er allemaal voordat die dag daar is met beelden gemaakt op het terrein van de Alexander kazerne(inmiddels gesloopt).

200 jaar Prinsjesdag

Speciaal voor de viering van 200 jaar Prinsjesdag zijn de zandsculpturen weer terug in het hart van Den Haag. Op het Buitenhof werd hard gewerkt aan drie kunstwerken die te maken hebben met het jubileum van ons Koninkrijk en de feestelijke derde dinsdag van september.  Drie kunstenaars uit Rusland, Ierland en Nederland werkten aan het portret van koning Willem I, een enorme zandsculptuur over de landing van de Prins van Oranje op Scheveningen in 1813 én een kunstwerk dat helemaal gaat over Prinsjesdag 2014.

Klik voor het verslag op het logo 200 jaar

  

Festival 200 jaar Grondwet gevierd in Den Haag

Filmopnames gemaakt van het Festival 200 jaar Grondwet. Het was heel druk en erg gezellig in Den Haag. Toch leuk dat je als "puur Haags" film team bepaalde privileges krijgt. Zo mochten wij ongestoord rondlopen en filmen in de Ridderzaal, terwijl het publiek achter het hek moest blijven. Jammer dat de tijd te kort was om alles te kunnen filmen. We hebben daarom keuzes gemaakt uit het enorme aanbod.

Op vrijdag 14 februari vond de nieuwe voorstelling '200 jaar koninkrijk' plaats van St. Hollands Boegbeeld in groep 8 van basisschool De Parachute in Voorburg.  Na de opening door de voorzitter van St. Hollands Boegbeeld, mw. drs. N. Hagedoorn, kreeg de klas de eerste voucher overhandigd door het Haags Historisch Museum waarmee de school korting krijgt op een aanvullende museumles bij Muzee Scheveningen of het Haags Historisch Museum. Geboeid luisterden de kinderen naar de voorstelling. In één uur tijd nam Angelique Schipper als Kapitein Liekie hen mee langs historische wetenswaardigheden van onze koningen en koninginnen en hoe ons volk steeds meer inspraak kreeg. Na de voorstelling gingen de kinderen zelf aan de slag met een verwerkingsopdracht en kregen zij een koninklijke beloning. www.hollandsboegbeeld.nl

Klik hier voor de foto's >>>>>>>